Menopauza

Alimente bogate in estrogen – Remedii naturale pentru bufeuri

Putine femei la varsta a treia care se confrunta cu bufeuri, transpiratii nocturne, uscaciune vaginala, modificari ale dispozitiei si par fragil sunt constiente de faptul ca pot scapa de aceste simptome neplacute ale menopauzei incluzand cateva alimente bogate in estrogen in dieta lor zilnica. Aceste alimente ar putea fi o binecuvantare speciala pentru femeile care nu vor sau nu pot sa urmeze un tratament cu hormoni de substitutie.

Alimentele la care facem referire ajuta la diminuarea disconfortului menopauzei, deoarece contin fitoestrogeni. Fitoestrogenii vin in principal in doua forme – izoflavone si lignani. Izoflavonele se gasesc in principal in produsele alimentare pe baza de plante, cum ar fi fructele si legumele. Lignanii se gasesc in legume care cresc subteran. In loc sa dam o lista lunga de fructe si legume pe care sa le cumperi, preferam sa iti oferim o strategie simpla impartita in patru parti, care este mult mai usor de retinut si de pus in aplicare.

Prima parte a strategiei se refera la un consum ridicat de fasole. Fasolea este bogata in fibre si izoflavone. In plus, este o sursa grozava de proteine, iar raportul dinte proteine si carbohidrati este excelent. De fapt, fasolea este alimentul ideal pentru “supravietuire”. Cand spunem fasole, ne referim si la fasole lima, mazare, pastai si la fasole marina.

Strategia numarul doi include un consum mare de fructe si legume. Stim ca suna ca un cliseu, dar legumele si fructele chiar sunt foarte bune pentru ameliorarea simptomelor neplacute ale menopauzei. Acestea sunt bogate in fibre si izoflavone, avand totodata o sumedenie de vitamine si minerale. Printre fructele cele mai recomandate se numara merele, prunele si ciresele.

Partea a treia a acestui plan se bazeaza pe un consum ridicat de soia si tofu. Proteinele din soia inlocuiesc excelent proteinele animale, fiind de asemenea o sursa grozava de estrogen pe baza de plante. In plus, tofu este delicios in salate si de fiecare data cand este un inlocuitor pentru carne.

A patra si ultima parte a strategiei se refea la un consum ridicat de seminte de in. Aici ne referim si la untul de arahide pe baza de ulei de in. Surse excelente de fbre, semintele de in au calitatea de a preveni diferite forme de cancer, in special cancerul de san.

Daca nu poti urma tratamentul medical de hormoni de substitutie, iti recomandam cu caldura sa adaugi toate aceste alimente bogate in estrogen in alimentatia de zi cu zi, iar disconforturile menopauzei vor ramane doar o amintire.